Kunststof kozijnen met 5 werkdagen klaar
Advies van professionals
Ophalen wanneer jou dat uitkomt
Een initiatief van KKFH
Skodora montage kunststof kozijnen kitten buitenkant
2 minuten om te lezen

Wat is een intrekkozijn?

Het begrip intrekkozijn wordt als vaktaal gebruikt, maar duidt simpelweg een kozijn aan die wordt geplaatst bij renovatie, ook wel bestaande bouw. Een intrekkozijn noemen we ook wel een renovatiekozijn of inzetkozijn. Intrekkozijn en inzetkozijn duiden meer op de manier van plaatsen, omdat bij een renovatie een kunststof kozijn van de buitenzijde naar binnen wordt getrokken in een muur of gevel. Wil jij weten hoe je intrekkozijnen kan toepassen? Lees dan verder!

Wanneer pas je een inttrekkozijn toe?

Het grootste voordeel van een intrekkozijn is het gemak van plaatsen waardoor het een kostenefficiëntie oplossing is bij het vervangen van kozijnen. Het proces begint met het verwijderen van het oude kozijn, waarna het nieuwe intrekkozijn met behulp van een stelkozijn, ook wel stellat genoemd, tegen de bestaande spouwlat wordt geplaatst. Kunststof kozijnen zijn dan ook voorzien van wat wij noemen een aanslag.

Bij houten kozijnen is hetzelfde principe maar spreken we van een renovatiesponning. Kunststof kozijnen bij Skodora zijn standaard voorzien van een aanslag, en is daarmee intrekkozijn.

Stelkozijn bij intrekkozijn

Het gebruik van een stelkozijn bij intrekkozijnen heeft verschillende voordelen. Het verbetert de kierdichting tussen het kozijn en de muur, wat zorgt voor optimale wind- en waterdichtheid. Hierdoor worden lekkages en tocht voorkomen. Door het aanbrengen van compriband rondom het kozijn is er extra bescherming en ben je zeker van een lucht- en waterdichte plaatsing. Alle openingen tussen de muur en het kozijn zijn hiermee gedicht.

Een stelkozijn vergemakkelijkt de plaatsing van het intrekkozijn. Door deze methode zit het kunststof kozijn met aanslag steviger in de muur, wat de kans op verzakking of losraken aanzienlijk vermindert. Het plaatsen van een kunststof intrekkozijn op een stelkozijn, in plaats van direct in de spouwmuur, minimaliseert de kans op schade aan de binnenmuur en het interieur zoals stucwerk of behang. Bovendien biedt deze manier van plaatsen een hoge inbraakwerendheid.

Bekijk ook de details, meer details van onze kunststof kozijnen zien? Bekijk dan alle kunststof kozijnen details.

Wat is het verschil tussen een intrekkozijn en in renovatiekozijn

Hoewel de termen intrekkozijn en renovatiekozijn vaak door elkaar worden gebruikt, is er een verschil. Een intrekkozijn betreft meestal een kozijn voor een buitengevel (gevelkozijn). Een renovatiekozijn kan verschillende soorten kozijnen omvatten, zoals een overzetkozijn (click-over) dat over een bestaand kozijn wordt geplaatst, of een kozijn voor een binnendeur (binnendeurkozijn). In deze context verwijst een renovatiekozijn naar een kunststof gevelkozijn geschikt voor renovaties van bestaande bouwsituaties.

Intrekkozijnen bij Skodora

Bij Skodora vindt je een breed assortiment kunststof kozijnen die geschikt zijn als intrekkozijn of renovatiekozijn. Denk aan kunststof vast glas kozijnen, valramen en draaikiepramen.

Heb jij een vraag over onze kunststof kozijnen? Onze kozijnspecialisten staan voor je klaar om je te adviseren over de mogelijkheden in jouw situatie. Stel gemakkelijk jouw intrekkozijn samen bij Skodora en haal deze al vanaf 5 werkdagen op bij een vestiging in de buurt.

Hulp nodig?
Wij staan voor je klaar! Philip en zijn collega's zijn bereikbaar per telefoon, mail of WhatsApp en kijken graag met je mee.
Philip Skodora