Kunststof kozijnen met 5 werkdagen klaar
Advies van professionals
Ophalen wanneer jou dat uitkomt
Een initiatief van KKFH
Chris met kunststof kozijn in de hand in de fabriek
  • 11 augustus 2023
  • 09:59

SkodoraMarketing2 minuten om te lezen
2 minuten om te lezen

De voordelen van kunststof kozijnen

Op de markt vind je een wereld aan verschillende soorten kozijnen. Met als meest traditionele materiaal: hout. Maar de laatste jaren is het kunststof kozijn flink in opmars. Deze kozijnen worden gemaakt van pvc, dat stevig en duurzaam is. De populariteit is logisch, want dit materiaal kent vele voordelen. Welke dat zijn lees je hieronder.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Een van de voordelen van kunststof kozijnen is hun duurzaamheid. Het materiaal is bestand tegen extreme weersomstandigheden, zoals regen, sneeuw en uv-straling. Hierdoor blijven ze er jarenlang als nieuw uitzien, zonder veel onderhoud. Ze roesten en corroderen niet en zijn ongevoelig voor vocht. Uiteindelijk gaan kunststof kozijnen minimaal 50 jaar mee, met uitschieters van 70 jaar. Hierna kunnen ze goed gerecycled worden tot andere producten.

Snelle installatie

Een groot voordeel voor degene die het kozijn gaat plaatsen: kunststof kozijnen zijn eenvoudig te installeren. Bovendien produceert Skodora de kozijnen al in vijf dagen, waarna je ze kunt ophalen in onze drive-thru en er direct mee aan de slag kunt. Zo kun je de klus snel klaren.

Energiebesparend

Kunststof kozijnen hebben uitstekende isolerende eigenschappen. Hierdoor kun je aanzienlijk besparen op je energierekening. Vooral in combinatie met dubbel of triple glas voorkomen ze warmteverlies in de winter en houden ze je huis koel in de zomer. Dit zorgt voor een aangename leefomgeving en een lagere energierekening.

Onderhoudsgemak

In tegenstelling tot houten kozijnen vereisen kunststof kozijnen weinig onderhoud. Waar je houten kozijnen elke paar jaar opnieuw moet schuren en schilderen, hoeft dit bij kunststof niet. Ze zijn van nature bestand tegen rotting, schimmels en insecten. Het enige onderhoud dat nodig is, is een jaarlijkse schoonmaakbeurt met groene zeep en water.

plaatsen kunststof kozijnen skodora

Goede investering

Hoewel de initiële investering in kunststof kozijnen iets hoger is dan houten kozijnen, bespaar je op de lange termijn meer geld. Door de energiebesparende eigenschappen is je energierekening lager en je hebt minder kosten aan onderhoud. Ook gaan kunststof kozijnen langer mee dan houten kozijnen, waardoor je minder snel opnieuw hoeft te investeren. Daarnaast kunnen kunststof kozijnen de waarde van je huis verhogen. Potentiële kopers waarderen de duurzaamheid, energie-efficiëntie en het weinige onderhoud, waardoor je huis aantrekkelijker wordt op de woningmarkt.

Kunststof kozijnen bestellen bij Skodora

Kunststof kozijnen bieden dus vele voordelen die een woning duurzamer, energiezuiniger en onderhoudsarm maken. Bovendien werken ze geluidsisolerend, wat fijn is voor een rustige leefruimte. Een goede keuze voor elk type woning. Wil je snel kunststof kozijnen bestellen? Doorloop de Skodora configurator en haal ze na vijf werkdagen al op!

Hulp nodig?
Wij staan voor je klaar! Philip en zijn collega's zijn bereikbaar per telefoon, mail of WhatsApp en kijken graag met je mee.
Philip Skodora